AIOLOS F.C.

Zumba και Fitness για τις υπέροχες σούπερ-μαμάδες του Αίολου…

Ο Αίολος Γλυφάδας δεν είναι μονάχα τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο. Ούτε βέβαια οι προπονητές μας ή όλοι εμείς οι ‘’εξωαγωνιστικοί’’… Ο Αίολος είμαστε όλοι εμείς, παιδιά, γονείς, προπονητές και κάθε ένας που θεωρεί τον Αίολο Γλυφάδας ‘’σπίτι’’ του…

Έτσι λοιπόν την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησε στο γήπεδο μας στη Βάρη τμήμα εκγύμνασης Zumba και ομαδικού προγράμματος Fitness για τις μαμάδες των αστεριών μας! Η πρώτη συνάντηση περιλάμβανε ένα πρόγραμμα fitness και η συνέχεια προβλέπεται πραγματικά μαγική! Οι σούπερ-μαμάδες μας φόρεσαν τις αθλητικές τους φόρμες και έβαλαν τα γυαλιά σε κάθε αμφισβητία τους αποδεικνύοντας έμπρακτα πως ο αθλητισμός και η γυμναστική είναι για όλους! Έχυσαν κιλά ιδρώτα, γέλασαν, χόρεψαν, γυμνάστηκαν και πέρασαν μια απίθανη ώρα! Και μόνο που έβλεπες το χαμόγελο που ήταν ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους μετά την προπόνηση τους, καταλάβαινες πως πραγματικά το διασκέδασαν με όλη τη σημασία της λέξεως.

Τα προγράμματα Zumba και Fitness στον Αίολο Γλυφάδας λειτουργούν κάτω από την επίβλεψη του πιστοποιημένου από τον ιδιωτικό φορέα ”Studio One”, instructor ομαδικών προγραμμάτων και Fitness Θέμη Κίτσο. Φυσικά όπως σε κάθε δραστηριότητα που διεξάγεται στον χώρο μας, υπάρχει εξειδικευμένος αθλίατρος ο οποίος εξασφαλίζει την άμεση αντιμετώπιση κάθε απροόπτου.

Η Zumba αποτελεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία από αερόμπικ και χορούς. Η ονομασία του προέρχεται από την ομώνυμη Κολομβιανή λέξη που σημαίνει ‘’γρήγορη κίνηση’’. Στις χορογραφίες ενσωματώνονται στοιχεία από: χιπ χοπ, σάμπα, σάλσα, μάμπο, πολεμικές τέχνες, λάτιν ακόμα και χορό της κοιλιάς και Bollywood.
Περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν μαθήματα Zumba σε περισσότερες από 150 χώρες.
Το 1986 ο δάσκαλος αερόμπικ Alberto “Beto” Perez είχε ξεχάσει την κασέτα μουσικής για το μάθημά του. Έτσι, για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του μαθήματος, χρησιμοποίησε τις κασέτες που είχε μαζί του εκείνη την ημέρα, μεταξύ των οποίων σάλσα και meringue και αυτοσχεδίασε, προσαρμόζοντάς το σε αυτή τη μουσική. Η τάξη του το λάτρεψε και έτσι γεννήθηκε το ZumbaRFitness. Στη συνέχεια καθιέρωσε τέτοιου είδους μαθήματα στην Κολομβία και το 2001 μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου έκανε γνωστή την μέθοδό του.

12596116_1235414946475141_1678362667_n

Η Ζumba απευθύνεται σε όλους καθώς, πέρα από το βασικό πρόγραμμα, υπάρχουν διάφορες ειδικότητες όπως:
Zumbatomic = για παιδιά
Ζumba Gold = για ηλικιωμένους και καθηλωμένους σε αναπηρικά καροτσάκια
Aqua Ζumba = Προπόνηση σε νερό
Ζumba Toning = με χρηση toning sticks ή αλτήρων
Ζumba Sentao = με παρτενέρ μια καρέκλα

Είμαστε κάτι περισσότερο από βέβαιοι πως οι σούπερ-μαμάδες του Αίολου μας θα σκίσουν και στον τομέα αυτόν!

 

Μαντζαρίδης Στέφανος